Конкурс «ПРОРИВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ»

Посилання на сайт конкурсу:

https://fashionglobusukraine.com/konkurs/

Ми-Запоріжжя,

Ми-Україна,

а не якась інша країна!!!

“Ми-Запоріжжя, Ми – Україна, а не якась інша країна!!!”

Саме під цим гаслом студенти Запорізького професійного училища МОДИ і СТИЛЮпредставляли нову колекцію одягу “ZP sky” ( “Небо Запоріжжя”) в конкурсі “Прорив в Легкій Промісловості V”. Наша запорізька молодь хоче звернути увагу на Екологічні проблеми міста. Палітра і підібрані матеріали для колекції відображають небо над улюбленим містом. Сама колекція – справжній дизайнерський шедевр.

Жюрі конкурсу оцінила старання наших студентів і в номінації “STREET STYLE” колекція “ZP sky” увійшла в першу десятку, посівши 6-місце!

Дякуємо всім друзям, колегам, соціальним партнерам за підтримку нашого навчального закладу!

Разом ми зможемо вирішити екологічні проблеми Запоріжжя та буди модними і стильними!!!

Ідея колекції:

Молодь Запоріжжя щаслива від того, що живе в унікальному місті, побудованому на розлогих берегах Дніпра-Славути. Сакральні святилища Хортиці сплелися в унікальному поєднанні з промисловими гігантами та розмаїттям архітектури XVIII-XIX століття.

Але є один непривабливий зворотній бік нашого рідного міста. Запоріжжя– один з лідерів із забруднення навколишнього природного середовища. Кожного дня потужні металургійні заводи засмічують повітря та воду в Дніпрі, змушуюючи містян дихати шкідливими відпрацьованими газами та пити воду сумнівної якості.

Забруднена атмосфера зі всіма відтінками сірого, синього і чорного кольорів стала відправною точкою, головною ідеєю молодіжної колекції одягу «ZP sky». Джинсова тканина, з якої виготовлена колекція, близька за своїми якостями до матеріалів, що використовуються для пошиття спецодягу металургів. Сіро-бежева сітка створює ефект смогу. Кольори джинсу передають всю палітру промислових викидів. 

Ми, сучасна молодь, хочемо жити, вчитись і працювати в чистому, зеленому місті, дихати свіжим повітрям, насолоджуватися дивовижними краєвидами Запоріжжя і створювати нові дизайнерські шедеври не сірих, а яскравих і незабруднених кольорів веселки.