МОН України: Вступ 2020. Профтехосвіта

Професійно-технічна освіта – це можливість безоплатно опанувати професію за короткий проміжок часу (від 6 місяців до 3-х років), розпочати кар’єру вже під час навчання, отримувати стипендію та безкоштовний гуртожиток. Крім того, учні профтехів проходять оплачувану практику на підприємствах.

Вступна кампанія до закладів профосвіти у 2020 розпочинається у травні-червні й триває до 1 вересня. Докладні терміни та конкурсний відбір кожен профтех визначає у своїх Правилах прийому, які зазвичай розміщуються на сайтах закладів у розділах для абітурієнтів.

Перелік профтехів у розрізі областей є на сайті Єдиної електронної бази з питань освіти.

Перш ніж подати документи до профтеху, корисно більше дізнатися про обрану професію і матеріально-технічну базу закладу, можливості для навчання за дуальною формою. Для цього можна відвідати його профорієнтаційні заходи або, наприклад, День відкритих дверей (докладніше: http://bit.ly/dni-vidkritih-dverej).

Інформаційні матеріали про вступ у 2020:

  • для вступників: пояснять умови та правила вступу, переваги і кар’єрні можливості профосвіти, а також допоможуть оперативно відслідковувати етапи вступної кампанії;
  • для приймальних комісій: допоможуть змінити формат профорієнтації та спілкування з молоддю, відслідковувати динаміку вступу та дізнаватися про зміни.

Директорат профосвіти МОН: +38 044 287 89 14

Докладно:  https://bit.ly/2EwIRsl